Skip to main content

Corpul european de solidaritate

Împreună suntem puternici

Young person icon
Sunt tânăr(ă)

Află mai multe despre cum poți să participi, să te înscrii și să îți accesezi contul personal.


Organisation icon
Reprezint o organizație

Află mai multe despre cum poți să participi și să accesezi portalul organizațiilor.


Linkuri utile

Eurodesk 

Rețea care promovează oportunități pentru tinerii care doresc să meargă în străinătate pentru a studia, a învăța și a deveni cetățeni europeni activi pe întregul continent. 

Este formată din coordonatori naționali care au legături cu peste 1 600 de furnizori locali de informații din 36 de țări europene. 

Centrele de resurse SALTO-YOUTH

O familie de 6 centre aflate în diferite țări din UE care promovează și sprijină activitățile pentru tineret, oferind cursuri de formare, instrumente și strategii de ultimă generație. Fiecare centru se concentrează asupra unei anumite teme sau regiuni:

Centrul de resurse al Corpului european de solidaritate

Oferă sprijin agențiilor naționale, centrelor de resurse SALTO și beneficiarilor de granturi cu privire la aspecte practice legate de Corpul european de solidaritate.

Youthpass

Un instrument care îți permite să obții recunoașterea oficială pentru orice tip de învățare non-formală și informală dobândită ca urmare a participării la proiecte pentru tineret (mai multe informații).

Europeers

Rețea formată din tineri care au deja o anumită experiență europeană dobândită prin intermediul programului UE pentru tineret (Erasmus+ și Corpul european de solidaritate) și care doresc să le vorbească și altora despre ce au învățat.

Rețeaua europeană de solidaritate

Rețeaua europeană de solidaritate este o comunitate tânără care s-a înființat în primăvara anului 2019. Membrii săi împărtășesc o viziune și interese comune, dorind să creeze o rețea europeană în cadrul căreia toată lumea cooperează pentru a le oferi participanților la Corpul european de solidaritate o experiență cât mai bună.