Skip to main content

DiscoverEU

Hvis du er 18 år og bor i et Erasmus+-programland, så grib chancen for at udvide din komfortzone.

DiscoverEU

Tak for din interesse, men ansøgningsfristen er nu udløbet. Resultaterne af oktoberrunden vil blive offentliggjort i januar 2024, og ansøgerne vil få e-mail med besked.

Den næste ansøgningsrunde er planlagt til foråret 2024 (de specifikke datoer vil blive offentliggjort senere). Hvis du er 18 eller fylder 18 i 2024, skal du holde øje med denne side om DiscoverEU-rejsekort!

 

Er du 18 år gammel og har bopæl i et EU-land eller et land uden for EU, der deltager i Erasmus+? Så gør dig klar til at udforske Europa! 

 

Hvornår er den næste ansøgningsrunde?

Den løber fra den 4. oktober 2023 kl. 12:00:00 (middag dansk tid) til den 18. oktober 2023 kl. 12:00:00 (middag dansk tid). Når ansøgningsrunden starter, kommer der en "Ansøg nu"-knap på denne side!

 

Hvad er DiscoverEU?

DiscoverEU er et initiativ under Erasmus+-programmet, der giver dig mulighed for at rejse ud og udforske Europas mangfoldighed, lære om Europas kulturarv og historie og få kontakt med mennesker fra hele kontinentet.  

Du får et rejsekort og rejser primært med tog. Se reglerne for personer, der bor på øer eller i fjerntliggende områder.

Hvis du er blandt de udvalgte, modtager du et europæisk DiscoverEU-ungdomskort, som giver dig et væld af rabatter på kulturelle besøg, læringsaktiviteter, sport, lokal transport, indkvartering og mad.

Hvordan fungerer det?

For at være kvalificeret skal du opfylde følgende betingelser:

  • Du skal være født i perioden fra og med den 1. januar 2005 til og med den 31. december 2005.
  • Du skal angive dit ID-nummer (identitetskort), pasnummer eller nummeret på din opholdskort på onlineansøgningsformularen.
  • Du skal være statsborger i eller have bopæl* i et af følgende lande: 

          -  et af medlemslandene i EU, herunder EU's oversøiske lande og territorier, eller      
          - et af de ikke-EU-lande, der deltager i Erasmus+-programmet: Island, Liechtenstein, Nordmakedonien, Norge, Serbien og Tyrkiet. 

* Læs mere under "2. Kvalificerede ansøgere" i regelafsnittet

Derefter skal du deltage i en quiz (medmindre du ansøger som gruppemedlem).

Hvis du bliver udvalgt, kan du rejse i en periode på mindst 1 dag og højst 30 dage fra den 1. marts 2024 til og med den 31. maj 2025

Du vil få støtte og hjælp, hvis du har et handicap eller et sundhedsproblem, der kan påvirke din rejse. Læs mere i punkt C.13 i vores Spørgsmål og svar.

Kan jeg rejse sammen med mine venner?

Ja, du kan! Du kan rejse alene eller sammen med op til fire venner i en gruppe, hvis de opfylder kvalifikationskravene. De skal bruge din ansøgningskode, når de udfylder deres egen ansøgning. Læs mere i punkt B.5 til B.11 i vores Spørgsmål og svar.

Du kan også kombinere dine rejseplaner med andres under DiscoverEU! Facebookgruppen for DiscoverEU er et godt sted at gøre det. Bliv medlem af gruppen nu for at chatte med de andre deltagere.

Når du er blevet udvalgt, hjælper de nationale Erasmus+-agenturer dig med at få kontakt til andre og med at tilrettelægge møder forud for afrejsen og møder med andre rejsende under rejsen.

 

Del dine erfaringer 

De udvalgte deltagere bliver automatisk DiscoverEU-ambassadører. Som ambassadør for DiscoverEU beder vi dig til at dele dine rejseerfaringer på sociale medier som Instagram, Facebook og/eller Twitter via hashtagget #DiscoverEU. Du kan også fortælle om dine oplevelser på din skole eller i dit lokalsamfund. 

Jeg vil gerne vide mere! 

Er du interesseret i de tidligere ansøgningsrunder? Se faktabladene om DiscoverEU, og læs om nogle af de unge DiscoverEU-rejsendes erfaringer.

 

Europa ligger for dine fødder. Tag det første skridt.      
 

 

Inspirerende TedX-video fra Vincent-Immanuel Herr