Skip to main content

DiscoverEU

Hvis du er 18 år og bor i et Erasmus+-programland, så grib chancen for at udvide din komfortzone.

DiscoverEU

Tak for din interesse. Ansøgningsperioden er nu slut. Resultaterne for forårsrunden er klar – hold øje med din e-mail! Den næste ansøgningsrunde er planlagt til efteråret 2023 (de specifikke datoer vil blive offentliggjort senere). Hvis du er 18 eller fylder 18 i 2023, skal du holde øje med denne side om DiscoverEU-rejsekort!

 

Er du 18 år og har lovligt ophold i et EU-land eller et land uden for EU, der deltager i Erasmus+? Så gør dig klar til at udforske Europa! DiscoverEU er stolt af at være en del af Erasmus-familien!

 

Hvad er DiscoverEU?

DiscoverEU er et EU-initiativ, der giver dig mulighed for at udforske Europa, samtidig med at du lærer noget og får nye oplevelser. Ved primært at rejse med tog (der er undtagelser for dem, der bor på øer eller i fjerntliggende egne) oplever du Europas fantastiske landskaber og vidt forskellige byer. Du kan ansøge i løbet af de to ansøgningsrunder, der løber hvert år. De heldige får tildelt et rejsekort.

Som 18-årig bosiddende i EU eller i et af de ikke-EU-lande, der deltager i Erasmus+-programmet – Island, Liechtenstein, Nordmakedonien, Norge, Serbien og Tyrkiet – får du med DiscoverEU mulighed for at komme ud på en rejseoplevelse, hvor du kan udforske Europas mangfoldighed, lære om Europas kulturarv og historie og få kontakt til mennesker fra hele kontinentet. Desuden giver DiscoverEU dig mulighed for at udvikle dig personligt, blive mere selvstændig, få større selvtillid og blive mere åben over for andre kulturer – alt sammen noget, du kan bruge i dit fremtidige liv.  

De udvalgte deltagere modtager et europæisk DiscoverEU-ungdomskort, som giver dem rabat på kulturelle besøg, læringsaktiviteter, sport, lokal transport, indkvartering, mad med mere.

Hvornår er den næste ansøgningsrunde?

Over 200.000 unge har fået et rejsekort siden den første ansøgningsrunde i juni 2018. Næste ansøgningsrunde løber fra onsdag den 15. marts 2023 kl. 12.00 (dansk tid) til onsdag den 29. marts 2023 kl. 12.00 (dansk tid). Når ansøgningsrunden starter, kommer der en "Ansøg nu"-knap på denne side! 

For at være kvalificeret skal du opfylde følgende betingelser:

  • Du skal være født i perioden fra og med den 1. juli 2004 til og med den 30. juni 2005.
  • Du skal angive dit ID-nummer (identitetskort), pasnummer eller nummeret på din opholdstilladelse på onlineansøgningsformularen.
  • Du skal være statsborger i eller have lovligt ophold* i et af følgende lande: 

          – et EU-land, herunder oversøiske lande og territorier, eller 
          – et af de lande uden for EU, som deltager i Erasmus+-programmet: Island, Liechtenstein, Nordmakedonien, Norge, Serbien og Tyrkiet. 

* Læs mere under "2. Kvalificerede ansøgere"

Derefter skal du deltage i en quiz (medmindre du ansøger som gruppemedlem).

Hvis du bliver udvalgt, kan du rejse i en periode på mindst 1 dag og højst 30 dage mellem den 15. juni 2023 og den 30. september 2024

Bemærk, at du vil få støtte og hjælp, hvis du har et handicap eller et sundhedsproblem, der kan påvirke din rejse, så du nemmere kan deltage i DiscoverEU. Læs mere ipunkt C.13 i vores Spørgsmål og svar.

Er du for ung til at deltage i denne runde? Det er ikke noget problem – der kommer nye ansøgningsrunder hvert efterår og forår.

Kan jeg rejse sammen med mine venner?

Ja, det kan du! Det er helt op til dig selv. Du kan rejse alene eller sammen med op til fire venner i en gruppe, hvis de opfylder kvalifikationskravene. De skal bruge din ansøgningskode, når de udfylder deres egen ansøgning. Læs mere i punkt B.5 til B.11 i vores Spørgsmål og svar.

Du kan også kombinere dine rejseplaner med andres under DiscoverEU! Facebookgruppen for DiscoverEU er et godt sted at gøre det. Bliv medlem af gruppen nu for at chatte med de andre deltagere.

Når du er blevet udvalgt, hjælper de nationale Erasmus+-agenturer dig med at få kontakt til andre og med at tilrettelægge møder forud for afrejsen og møder med andre rejsende under rejsen.


"Verden venter på dig. Så pak rygsækken, grib fat i din bedste ven, og kom af sted."

 

Del dine erfaringer 

Som ambassadør for DiscoverEU kan du dele dine rejseerfaringer med andre på sociale medier som Instagram, Facebook og/eller Twitter via hashtagget #DiscoverEU. Du kan også fortælle om dine oplevelser på din skole eller i dit lokalsamfund. Og endelig kan du deltage i foto-/videokonkurrencen DiscoverEU med hashtaggene #DiscoverEU og #Competition og vinde fantastiske præmier. 

Jeg vil gerne vide mere!

Er du interesseret i de tidligere ansøgningsrunder? Se faktabladene om DiscoverEU, og læs om nogle af de unge DiscoverEU-rejsendes erfaringer.

 

Europa ligger for dine fødder. Tag det første skridt.
 

 

Inspirerende TedX-video fra Vincent-Immanuel Herr