Skip to main content

DiscoverEU

Hvis du er 18 år og bor i et Erasmus+-programland, så grib chancen for at udvide din komfortzone.

Finding new teammates starts here

DiscoverEU

Ansøgningsrunden er nu færdig. Der er to ansøgningsrunder om året – en om foråret og en om efteråret. Hold øje med denne side, så du kan ansøge i næste runde!

Er du 18 år gammel og har bopæl i et EU-land eller et land uden for EU, der deltager i Erasmus+? Så gør dig klar til at udforske Europa. 

Hvad er DiscoverEU?

DiscoverEU er et initiativ under Erasmus+-programmet, der giver dig mulighed for at rejse ud og opleve Europas mangfoldighed, lære om Europas kulturarv og historie og få kontakt med mennesker fra hele kontinentet.  

Du får et rejsekort og rejser primært med tog. Se reglerne for personer, der bor på øer eller i fjerntliggende områder.

Hvis du er blandt de udvalgte, modtager du et europæisk DiscoverEU-ungdomskort, som giver dig et væld af rabatter på kulturelle besøg, læringsaktiviteter, sport, lokal transport, indkvartering og mad.

Hvordan fungerer initiativet?

For at være kvalificeret skal du opfylde følgende betingelser:

  • Være 18 år på den første dag i rejseperioden.
  • Du skal angive dit ID-nummer (identitetskort), pasnummer eller nummeret på din opholdskort på onlineansøgningsformularen.
  • Du skal være statsborger i eller have bopæl* i et af følgende lande: 
    • et EU-land, herunder oversøiske lande og territorier, eller      
    • et af de lande uden for EU, som deltager i Erasmus+-programmet: Island, Liechtenstein, Nordmakedonien, Norge, Serbien og Tyrkiet. 

Læs mere under "2. Kvalificerede ansøgere" i regelafsnittet.

Derefter skal du deltage i en quiz (medmindre du ansøger som gruppemedlem).

Du vil få støtte og hjælp, hvis du har et handicap eller et sundhedsproblem, der kan påvirke din rejse. Læs mere i punkt C.13 i vores Spørgsmål og svar.

Kan jeg rejse sammen med mine venner?

Ja, du kan! Du kan rejse alene eller sammen med op til fire venner i en gruppe, hvis de opfylder kvalifikationskravene. De skal bruge din ansøgningskode, når de udfylder deres egen ansøgning. Læs mere i punkt B.5 til B.11 i vores Spørgsmål og svar.

Du kan også dele dine rejseplaner med andre DiscoverEU-deltagere. Facebookgruppen for DiscoverEU er et godt sted at gøre det. Bliv medlem af gruppen nu for at chatte med de andre deltagere.

Når du er blevet udvalgt, hjælper de nationale Erasmus+-agenturer dig med at få kontakt til andre og med at tilrettelægge møder forud for afrejsen og møder med andre rejsende under rejsen.

Del dine erfaringer

De udvalgte deltagere bliver automatisk DiscoverEU-ambassadører. Som ambassadør for DiscoverEU beder vi dig til at dele dine rejseerfaringer på sociale medier via hashtagget #DiscoverEU. Du kan også fortælle om dine oplevelser på din skole eller i dit lokalsamfund.

Hvis du gerne vil vide mere

Er du interesseret i de tidligere ansøgningsrunder? Se faktabladene om DiscoverEU, og læs om nogle af de unge DiscoverEU-rejsendes oplevelser.

Europa ligger for dine fødder. Tag det første skridt.     

 

Inspirerende TedX-video fra Vincent-Immanuel Herr