Skip to main content

Europske snage solidarnosti

Zajedno snažniji.

Informatički alat – portal za organizacije (PASS)

Ovaj će alat pomoći vašoj organizaciji da pronađe sudionike Europskih snaga solidarnosti i angažira ih za aktivnosti koje planira provoditi.

Vaša organizacija prvo mora dobiti odobrenje u okviru jednog od programa EU-a povezanih s Europskim snagama solidarnosti.

Nakon što dobije odobrenje, možete početi koristiti portal za organizacije (PASS) na jedan od sljedećih načina, ovisno o programu u kojem vaša organizacija sudjeluje.

  1. Ima li vaša organizacija oznaku kvalitete? Ako da, osoblje (navedeno u odluci o dodjeli oznake kvalitete) može automatski pristupiti portalu za organizacije putem postojećeg računa za EU Login. Vaša organizacija može pri nacionalnoj agenciji provjeriti koji su članovi osoblja navedeni u toj odluci.
  2. Je li vaša organizacija akreditirana za Europsku volontersku službu (EVS) u okviru programa Erasmus+? Ako da, osoblje (navedeno u akreditaciji za EVS) može automatski pristupiti portalu za organizacije (PASS) putem postojećeg računa za EU Login. Vaša organizacija može pri nacionalnoj agenciji provjeriti koji su članovi osoblja navedeni u akreditaciji za EVS.
  3. Je li vaša organizacija ovjerena u okviru inicijative Volonteri za humanitarnu pomoć EU-a? Ta ovjera znači da osoblje (koje sudjeluje u programu Volonteri za humanitarnu pomoć EU-a) automatski dobiva pristup portalu za organizacije (PASS) putem postojećeg računa za EU Login.
  4. Ima li vaša organizacija odobrenje na temelju bilo kojeg drugog povezanog programa EU-a? Ako da, mora:

1. odlučiti koje bi osoblje trebalo imati dopuštenje za korištenje portala za organizacije (PASS)

2. dati podatke o tim članovima osoblja glavnoj upravi Europske komisije odgovornoj za program u kojem organizacija sudjeluje

3. pobrinuti se za to da ti članovi osoblja imaju račune za EU Login povezane s e-adresama koje su dostavljene glavnoj upravi.

Svi ovlašteni korisnici trebali bi zatim pristupiti portalu za organizacije (PASS) s pomoću svojeg računa za EU Login, kojim se potvrđuje njihova autentičnost unutar sustava. 
/!\ Za provjeru autentičnosti putem računa za EU Login organizacije moraju koristiti e-adresu povezanu s akreditacijom. 

Tehnička podrška i korisnički priručnik za portal za organizacije (PASS)

Trebate pomoć u pristupu portalu za organizacije (PASS) ili njegovu korištenju? Preuzmite najnoviju verziju korisničkog priručnika za portal za organizacije (PASS) ili se prijavite na portal za organizacije (PASS) i izravno mu pristupite.