Skip to main content

Európai Szolidaritási Testület

A közösség ereje

IT-eszköz – Szervezeteknek szóló portál (PASS)

A webhely célja megkönnyíteni a szervezetek számára, hogy tervezett tevékenységeikhez az Európai Szolidaritási Testület résztvevői között keressenek és toborozzanak önkénteseket.

Első lépésként a szervezetet akkreditáltatni kell egy olyan uniós program keretében, amely az Európai Szolidaritási Testülethez kapcsolódik.

Az engedélyezést követően a szervezeteknek szóló portál (PASS) hozzáférhetővé válik az adott szervezet számára. A hozzáférés módja elsősorban az akkreditációt biztosító uniós programtól függ, az alábbiak szerint:

  1. Rendelkezik-e a szervezet minőségi védjeggyel? Ha igen, (a minőségi védjegy odaítéléséről szóló határozatban felsorolt) munkatársak a már meglévő EU Login fiókjukon keresztül automatikusan hozzáférhetnek a szervezeteknek szóló portálhoz. Arról, hogy mely munkatársak szerepelnek a határozatban, a helyi nemzeti irodától kérhető tájékoztatás.
  2. A szervezet akkreditációja az európai önkéntes szolgálat (EVS)/Erasmus+ keretében történt? Ha igen, (az EVS-akkreditációban felsorolt) munkatársak – már meglévő EU Login fiókjukon keresztül – automatikusan hozzáférhetnek a szervezeteknek szóló portálhoz (PASS). Arról, hogy mely munkatársak szerepelnek az EVS-akkreditációban, az adott országban működő nemzeti irodától kérhető tájékoztatás.
  3. A szervezetet az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtest akkreditálta? Az akkreditáció azt jelenti, hogy (az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtesthez kapcsolódó tevékenységet végző) munkatársak – már meglévő EU Login fiókjukon keresztül – automatikusan hozzáférhetnek a szervezeteknek szóló portálhoz (PASS).
  4. A szervezet akkreditációja valamely más kapcsolódó uniós program keretében történt? Ha igen:

1. döntse el, mely munkatársak kapjanak engedélyt a szervezeteknek szóló portál használatára (PASS);

2. küldje el e munkatársak adatait az Európai Bizottság azon főigazgatóságának, amely az adott uniós programért felelős;

3. győződjön meg arról, hogy a kiválasztott munkatársak valamennyien rendelkeznek saját EU Login fiókkal ahhoz az e-mail-címhez kapcsolódóan, amelyet a fent említett főigazgatóságnak megadtak.

Ezt követően minden engedéllyel rendelkező felhasználó hozzáférhet a szervezeteknek szóló portálhoz (PASS). A belépést saját EU Login fiókjukon keresztül kell elvégezniük, amely a rendszeren belül azonosítja őket. 
/!\ Az EU Login segítségével történő azonosításhoz a szervezeteknek az akkreditációhoz kapcsolódó e-mail-címet kell használniuk. 

Technikai támogatás és felhasználói útmutató a szervezeteknek szóló portálhoz (PASS)

Segítségre van szüksége a portálhoz (PASS) való hozzáférés vagy a portál  használata kapcsán? Töltse le a szervezeteknek szóló portál (PASS) felhasználói útmutatójának legfrissebb verzióját, amelyhez a portálra (PASS) bejelentkezve közvetlenül is hozzáférhet.