Skip to main content

Európai Szolidaritási Testület

A közösség ereje

Minőségi védjegy

Az Európai Szolidaritási Testület minőségi védjegye azt tanúsítja, hogy egy adott szervezet képes a szükséges feltételeket biztosítani a szolidaritási tevékenységekben részt vevő fiatalok számára.

A részt vevő szervezeteknek meg kell felelniük a pályázati útmutatóban meghatározott elveknek és minőségi előírásoknak.

A szervezetek az önkéntességre vonatkozó minőségi védjegyet támogató és/vagy fogadó szerepben is kérelmezhetik. 2021 óta a minőségi védjegy egy további típusa (vezető szervezetre vonatkozó minőségi védjegy) lehetővé teszi birtokosai számára, hogy egyszerűsített finanszírozási kérelmet nyújtsanak be.

A minőségi védjegynek köszönhetően a szervezetek hozzáférhetnek az Európai Szolidaritási Testület által kínált lehetőségekhez és az önkéntesjelöltek adatbázisához.

Minőségi védjegy iránti kérelmet a pályázati űrlapok (ESC50) segítségével bármikor benyújthat. A nemzeti irodák nagyjából nyolc hét alatt dolgozzák fel a kérelmeket. A most megszerzett minőségi védjegy a jelenlegi 2021–2027-es program teljes időtartama alatt érvényes marad.

A minőségi védjegy hozzáférést biztosít a szervezeteknek szóló portálhoz (amely korábban a PASS „közvetítésintézési és -támogató rendszer” nevet viselte, és az Európai Szolidaritási Testület portáljáról volt elérhető). A portál használható a fiataloknak kínált lehetőségek népszerűsítésére csakúgy, mint potenciális önkéntesek keresésére.

A szolidaritási projektek esetében nincs szükség minőségi védjegyre.

Az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtestben való részvételhez más típusú minőségi védjegyre van szükség. 

A valamely uniós tagállamban vagy a programhoz társult harmadik országban székhellyel rendelkező szervezetek:

  • jelentkezzen annak az országnak a nemzeti irodájánál, ahol az Ön szervezete székhellyel rendelkezik.

A programhoz nem társult valamely harmadik országban székhellyel rendelkező szervezetek:

  • nyugat-balkáni országok és Liechtenstein: a pályázatot a SALTO for South-East Europe (a délkelet-európai régióra irányuló, támogatást, valamint magas szintű tanulási és képzési lehetőségeket biztosító) központhoz nyújtsa be;
  • a keleti partnerség országai, Oroszország és Norvégia: a pályázatot a SALTO Eastern Europe and the Caucasus (Kelet-Európára és a kaukázusi térségre irányuló) központhoz nyújtsa be;
  • dél-mediterrán térség: a pályázatot a SALTO EuroMed központhoz nyújtsa be.

Használja a következő forrásokat partnerszervezetek kereséséhez: