Skip to main content

Európai Szolidaritási Testület

A közösség ereje

Minőségi tanúsítvány

Az Európai Szolidaritási Testület minőségi tanúsítványa azt tanúsítja, hogy egy adott szervezet képes a szükséges feltételeket biztosítani a szolidaritási tevékenységekben részt vevő fiatalok számára.

A részt vevő szervezetnek meg kell felelnie az Európai Szolidaritási Testület általános elveinek, valamint a pályázati útmutatóban meghatározott magas minőségi követelményeknek.

A minőségi tanúsítványnak köszönhetően a pályázó szervezetek előtt megnyílnak az Európai Szolidaritási Testület finanszírozási lehetőségei, és hozzáférést kapnak az önkéntesjelöltek adatbázisához. A tanúsítvány előfeltétele a támogatások megpályázásának, de nem jelenti automatikusan az adott projekt finanszírozását.

A szervezet az önkéntességre vonatkozó minőségi tanúsítványt támogató és/vagy fogadó szerepben is kérelmezheti.

/!\ Nincs szükség minőségi tanúsítványra:

  • szolidaritási projektek esetében;
  • ha a szervezet az Erasmus+ program Európai Önkéntes Szolgálatának érvényes akkreditációjával rendelkezik – az ilyen szervezet ugyanis úgy tekinthető, hogy megfelel a pályázati feltételeknek, azaz azonnal folyamodhat támogatásért, és a szervezeteknek szóló portálhoz is automatikusan hozzáférést kap.

Minőségi tanúsítvány iránti kérelmet a pályázati űrlapok (ESC50) segítségével bármikor benyújthat. A nemzeti irodák nagyjából nyolc hét alatt dolgozzák fel a kérelmeket. A most megszerzett minőségi tanúsítvány a jelenlegi 2018–2020-as program teljes időtartama alatt érvényes marad. (A 2021 utáni időszakra vonatkozó információkat hamarosan közzétesszük).

A minőségi tanúsítvány hozzáférést biztosít a szervezeteknek szóló portálhoz (amely korábban a PASS „közvetítésintézési és -támogató rendszer” nevet viselte, és az Európai Szolidaritási Testület portáljáról volt elérhető). A portál használható a fiataloknak kínált lehetőségek népszerűsítésére csakúgy, mint potenciális önkéntesek keresésére.

Szervezetek a programországokban:

Szervezetek a partnerországokban:

  • nyugat-balkáni országok és Liechtenstein: a pályázatot a SALTO for South-East Europe (a délkelet-európai régióra irányuló, támogatást, valamint magas szintű tanulási és képzési lehetőségeket biztosító) központhoz nyújtsa be;
  • a keleti partnerség országai, Oroszország és Norvégia: a pályázatot a SALTO Eastern Europe and the Caucasus (Kelet-Európára és a kaukázusi térségre irányuló) központhoz nyújtsa be;
  • dél-mediterrán térség: a pályázatot a SALTO EuroMed központhoz nyújtsa be.

Használja a következő forrásokat partnerszervezetek kereséséhez:

Olvasd el a legfrissebb híreket