Skip to main content

Európai Szolidaritási Testület

A közösség ereje

Teendők pályázat benyújtása előtt

Mielőtt egy szervezet támogatásra pályázhatna, néhány előkészítő lépést kell tenni. 

  1. Tanulmányozzák az általános pályázati felhívást és az Európai Szolidaritási Testület pályázati útmutatóját. A pályázati útmutató nélkülözhetetlen olvasmány mindenkinek, aki pályázni szeretne. Tartalmazza azokat a szabályokat és feltételeket, amelyeket egy szervezetnek be kell tartania, ha az Európai Szolidaritási Testület keretében támogatáshoz szeretne jutni és projekteket kíván végrehajtani. Esetleges kérdéseikkel, kérjük, forduljanak a saját tagállamukban működő nemzeti irodához, ahol segítséget kaphatnak a pályázat előkészítéséhez. 
  2. Ellenőrizzék, hogy a szervezet teljesíti-e a pályázati feltételeket. Állami, magán- és nonprofit szervezetek egyaránt pályázhatnak. Mindenképpen győződjenek meg arról, hogy országuk szerepel-e a támogatásra jogosult program- és partnerországok listáján.
  3. Szerezzenek szervezeti azonosítót (OID) a szervezet számára. Az azonosítóra szükségük lesz a pályázati űrlap kitöltésénél. Megszerzéséhez, kérjük, regisztráljanak a szervezeteknek szóló portálon
  4. Nyújtsanak be minőségi védjegyre irányuló kérelmet. Csak a minőségi védjeggyel rendelkező szervezetek pályázhatnak támogatásra. (Szolidaritási projektek esetében nincs ilyen követelmény.)
  5. Keressenek partnert (ha szükséges). A Testületen belül számos olyan tevékenység zajlik, amelyhez szükség van egy külföldi partnerszervezetre. Megfelelő szervezetet találhatnak például a szervezeteket nyilvántartó adatbázisunkban.
  6. Döntsék el, milyen projektet kívánnak végrehajtani. Első lépésként tekintsék meg, mely tevékenységek támogathatók az önkéntesség és a szakmai tevékenységek részterületén belül. Dolgozzák ki az ötletet, és készítsék el a projektjavaslat tervezetét. Ellenőrizzék projektjük megengedett időtartamát, valamint a kezdés és a befejezés időpontjait.
  7. Ellenőrizzék a határidőket és a dátumokat. Ellenőrizzék, mely napon hány óráig kell benyújtani az online pályázati űrlapot. A határidő lejárta után elküldött pályázatokat nem vesszük figyelembe.
  8. Töltsék ki a pályázati űrlapot. Használják a kiválasztott részterületnek, tevékenységnek és finanszírozási fordulónak megfelelő űrlapot. Győződjenek meg arról, hogy kellő idő áll rendelkezésre a feladatra, ellenőrizzék, hogy minden mezőt megfelelően töltöttek-e ki, majd hagyják jóvá az űrlapot. Csak ezt követően küldhetik el a pályázatot. Sok szerencsét kívánunk!