Skip to main content

Euroopan solidaarisuusjoukot

VAHVOJA YHDESSÄ

Neuvoja hakemuksen tekoon

Ennen kuin organisaatiosi voi hakea rahoitusta, sen on huolehdittava seuraavista valmistelutoimista. 

  1. Tutustu yleiseen ehdotuspyyntöön ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen oppaaseen. Opas on erittäin tärkeä tietolähde kaikille hakijoille. Siinä kerrotaan, mitä sääntöjä ja vaatimuksia Euroopan solidaarisuusjoukkojen puitteissa toteutettavien hankkeiden on noudatettava. Myös kansallisesta toimistosta voi kysyä neuvoa hakuvalmistelujen yhteydessä. 
  2. Tarkista, onko organisaatiosi hakukelpoinen. Sekä julkiset, yksityiset että voittoa tavoittelemattomat organisaatiot voivat olla hakukelpoisia. Tarkista myös, että maasi on hakukelpoisten ohjelmamaiden ja kumppanimaiden luettelossa.
  3. Hanki organisaatiollesi organisaatiotunnus. Rekisteröidy organisaatioille tarkoitetussa portaalissa, niin saat tunnusluvun, jota sinun ja kumppaniesi on käytettävä hakemuslomaketta täytettäessä. 
  4. Hae laatumerkkiä. Organisaatio tarvitsee laatumerkin ennen kuin se voi hakea rahoitusta. (Solidaarisuushankkeiden yhteydessä sitä ei edellytetä.)
  5. Etsi yhteistyökumppani (tarvittaessa). Monissa solidaarisuusjoukkojen toimissa edellytetään, että niissä on mukana organisaatio vähintään kahdesta eri maasta. Organisaatiotietokannasta voi hakea sopivaa kumppaniorganisaatiota.
  6. Tee hankesuunnitelma. Tarkista ensin, mihin toimiin voi hakea rahoitusta vapaaehtoistyön toimintalohkosta ja ammatillisesta toimintalohkosta. Kehittele toimintaideoita ja laadi ehdotus hankkeeksi. Tarkista hankkeen sallittu kesto sekä aloitus- ja päättymispäivämäärät.
  7. Tarkista hakemuksen määräaika ja muut tärkeät päivämäärät. Tarkista mihin päivään ja kellonaikaan mennessä sähköinen hakulomake on toimitettava. Määräajan päättymisen jälkeen vastaanotettuja hakemuksia ei oteta huomioon.
  8. Täytä hakemuslomake. Muista valita oikeaa toimintalohkoa, toimea ja rahoituskierrosta vastaava hakulomake. Pidä huolta, että sinulla on riittävästi aikaa hakemuksen täyttämiseen. Tarkista, että kaikki kentät on täytetty oikein, ja validoi hakemuslomake. Vasta sen jälkeen voit lähettää hakemuksesi. Onnea matkaan!