Skip to main content

Europske snage solidarnosti

Zajedno snažniji.

Prije podnošenja zahtjeva

Prije nego što vaša organizacija podnese zahtjev za financijska sredstva, morate obaviti nekoliko pripremnih radnji. 

  1. Upoznajte se s Općim pozivom na podnošenje prijedloga i Vodičem kroz Europske snage solidarnosti. Vodič je važno štivo za svakoga tko želi podnijeti zahtjev. U njemu su navedena pravila i uvjeti koje morate poštovati da biste imali pravo na financijska sredstva i provedbu projekata u okviru Europskih snaga solidarnosti. Možda ćete htjeti postaviti pitanja nacionalnoj agenciji, koja je najbolja adresa za pomoć pri pripremama. 
  2. Provjerite ispunjava li vaša organizacija uvjete. Prihvatljive organizacije mogu biti javne, privatne ili neprofitne. Provjerite je li vaša zemlja na popisu prihvatljivih zemalja sudionica programa i partnerskih zemalja.
  3. Zatražite identifikacijsku oznaku za svoju organizaciju (OID). Registrirajte se na portalu za organizacije kako biste dobili broj koji je vama i vašim partnerima potreban za ispunjavanje obrasca zahtjeva. 
  4. Podnesite zahtjev za oznaku kvalitete. Vaša organizacija mora imati oznaku kvalitete prije nego što podnese zahtjev za financijska sredstva. (Oznaka kvalitete nije potrebna za projekte solidarnosti.)
  5. Pronađite partnera (ako vam je potreban). Za mnoge aktivnosti Snaga morat ćete se povezati s partnerskom organizacijom u drugoj zemlji. Jedan je od načina na koji možete pronaći odgovarajuće organizacije pretraživanje baze organizacija.
  6. Odlučite koji projekt želite provoditi. Najprije provjerite za koje aktivnosti možete dobiti financijska sredstva u okviru volonterskog i stručnog načina rada. Razradite ideju i napravite nacrt prijedloga projekta. Provjerite dopušteno trajanje projekta te datume početka i završetka.
  7. Provjerite rok i datume. Provjerite datum i vrijeme do kojeg trebate podnijeti internetski obrazac zahtjeva. Zahtjevi poslani nakon roka neće se uzeti u obzir.
  8. Ispunite obrazac zahtjeva. Ispunite odgovarajući obrazac za način rada, aktivnost i krug financiranja koje ste odabrali. Uzmite si dovoljno vremena za taj zadatak, provjerite jeste li pravilno popunili sva polja i potvrdite obrazac. Tek tad možete poslati zahtjev. Sretno!