Skip to main content

Corpul european de solidaritate

Împreună suntem puternici

Înainte de a depune cererea

Înainte de a putea depune cererea de finanțare, organizația dumneavoastră trebuie să parcurgă câteva etape pregătitoare. 

  1. Citiți cu atenție Cererea generală de propuneri și Ghidul Corpului european de solidaritate. Este esențial ca orice persoană care dorește să depună o cerere să citească acest ghid. El precizează regulile și condițiile care trebuie respectate pentru a accesa finanțarea și a derula proiecte în cadrul Corpului european de solidaritate. De asemenea, puteți adresa întrebări agenției dumneavoastră naționale. Aceasta vă poate ajuta cel mai bine să vă pregătiți. 
  2. Verificați dacă organizația dumneavoastră poate solicita finanțare. Organizațiile eligibile pot fi publice, private sau non-profit. Nu uitați să verificați dacă țara dumneavoastră se află pe lista țărilor eligibile participante la program și partenere.
  3. Obțineți un număr de identificare pentru organizația dumneavoastră (OID). Înscrieți-vă pe portalul dedicat organizațiilor pentru a obține numărul de care veți avea nevoie dumneavoastră și partenerii dumneavoastră pentru a completa formularul de înscriere. 
  4. Solicitați eticheta de calitate. Organizația dumneavoastră are nevoie de o etichetă de calitate pentru a putea depune cererea de finanțare (această cerință nu se aplică proiectelor de solidaritate).
  5. Găsiți un partener (dacă este cazul). Pentru multe din activitățile Corpului de solidaritate, va trebui să vă asociați cu o organizație din altă țară. Pentru aceasta, puteți efectua o căutare în baza de date cu organizații.
  6. Alegeți-vă proiectul. Mai întâi, verificați ce activități pot beneficia de finanțare în cadrul componentei de „voluntariat” și a componentei „profesionale”. Dezvoltați-vă ideea și redactați o propunere de proiect. Verificați durata admisibilă a proiectului, inclusiv datele de început și de sfârșit.
  7. Verificați termenul și datele de depunere a cererilor. Verificați data și ora până la care trebuie să trimiteți formularul de cerere online. Formularele trimise după expirarea acestui termen nu vor fi luate în considerare.
  8. Completați formularul de cerere. Utilizați formularul care corespunde componentei, activității și rundei de finanțare alese. Asigurați-vă că aveți suficient timp pentru îndeplinirea sarcinii, verificați dacă toate câmpurile sunt corect completate și validați formularul. Apoi îl puteți trimite. Succes!
     

Ultimele știri