Skip to main content

Corpul european de solidaritate

Împreună suntem puternici

Eticheta de calitate

Eticheta de calitate a Corpului european de solidaritate certifică faptul că o organizație care participă la acesta le poate oferi tinerilor condițiile necesare implicării în activități de solidaritate.

Organizația participantă trebuie să respecte principiile și standardele de calitate stabilite în ghidul programului.

Organizațiile pot solicita eticheta de calitate pentru voluntariat – rol de sprijin și/sau de gazdă. Începând din 2021, un tip suplimentar de etichetă de calitate (eticheta de calitate pentru organizațiile principale) le permite deținătorilor să solicite finanțare într-un mod simplificat.

Datorită etichetei de calitate, organizațiile au acces la oportunitățile oferite de Corpul european de solidaritate și la un grup de tineri motivați.

Puteți folosi oricând aceste formulare (ESC50) pentru a solicita o etichetă de calitate. Agențiile naționale au nevoie de aproximativ 8 săptămâni pentru a prelucra cererile. Odată obținută, eticheta de calitate rămâne valabilă pe toată durata programului 2021-2027.

Eticheta de calitate îi oferă organizației dumneavoastră acces la portalul organizațiilor (fostul „sistem de administrare și sprijin pentru plasamente” (PASS), accesibil de pe portalul Corpului european de solidaritate). Utilizați portalul pentru a promova oportunitățile pe care le puteți oferi tinerilor și/sau pentru a căuta participanți potențiali.

Nu este necesară o etichetă de calitate dacă participați la proiectele de solidaritate.

Pentru a face parte din Corpul voluntar european de ajutor umanitar este nevoie de un alt tip de etichetă de calitate. 

Organizațiile stabilite într-un stat membru al UE sau într-o țară terță asociată la program:

Organizațiile stabilite într-o țară terță care nu este asociată la program:

Utilizați următoarele surse pentru a găsi organizații partenere: