Skip to main content

Evropska solidarnostna enota

Močnejši skupaj

Znak kakovosti

Znak kakovosti evropske solidarnostne enote potrjuje, da organizacija, ki sodeluje v enoti, lahko zagotavlja potrebne pogoje za sodelovanje mladih v solidarnostnih dejavnostih.

Sodelujoča organizacija mora spoštovati načela in standarde kakovosti, določene v vodniku za prijavitelje.

Organizacija se lahko prijavi za znak kakovosti za prostovoljstvo s podporno vlogo in/ali vlogo gostiteljice. Od leta 2021 lahko organizacije, ki so imetnice znaka kakovosti (znak kakovosti za vodilno organizacijo), za financiranje zaprosijo na poenostavljen način.

Znak kakovosti daje organizaciji dostop do možnosti v okviru evropske solidarnostne enote in do motiviranih mladih ljudi.

Za znak kakovosti lahko vedno zaprosite s tem prijavnim obrazcem (ESC50). Nacionalne agencije potrebujejo osem tednov za obravnavo vlog. Znak kakovosti, ki ga dobi vaša organizacija, je veljaven v celotnem trajanju tekočega programa 2021–2027.

Znak kakovosti daje vaši organizaciji dostop do portala za organizacije (prej znanega kot PASS – upravni in podporni sistem za zapolnjevanje solidarnostnih mest, ki je dostopen prek portala evropske solidarnostne enote). Na portalu lahko objavljate priložnosti za mlade in/ali iščete morebitne udeležence.

Znaka kakovosti ne potrebujete za solidarnostne projekte.

Za sodelovanje v evropski prostovoljski enoti za humanitarno pomoč potrebujete drugačen znak kakovosti. 

Organizacije sedežem v državi članici EU ali tretji državi, pridruženi programu:

Organizacije s sedežem v tretji državi, ki ni pridružena programu:

Uporabite naslednje vire za iskanje partnerskih organizacij: