Skip to main content

Europske snage solidarnosti

Zajedno snažniji.

Oznaka kvalitete

Oznaka kvalitete Europskih snaga solidarnosti potvrđuje da organizacija koja sudjeluje u Snagama može mladima pružiti potrebne uvjete za sudjelovanje u aktivnostima solidarnosti.

Organizacija sudionica mora poštovati načela i udovoljavati standardima kvalitete utvrđenima u Vodiču kroz program.

Organizacija može podnijeti zahtjev za oznaku kvalitete za volontiranje u ulozi pružatelja podrške i/ili primatelja. Od 2021. dodatna vrsta oznake kvalitete (oznaka kvalitete za vodeću organizaciju) omogućuje nositeljima da se prijave za financiranje na pojednostavnjen način.

Oznaka kvalitete organizacijama daje pristup mogućnostima u okviru Europskih snaga solidarnosti i bazi motiviranih mladih.

Za oznaku kvalitete možete se prijaviti u bilo kojem trenutku ispunjavanjem za to predviđenog obrasca (ESC50). Prijave obrađuju nacionalne agencije, što obično traje oko osam tjedana. Nakon što vaša organizacija dobije oznaku kvalitete, ta je oznaka valjana cijelo razdoblje trajanja aktualnog programa 2021. – 2027.

Oznaka kvalitete omogućuje vašoj organizaciji pristup portalu za organizacije (prethodno poznatom kao PASS (Placement Administration and Support System), koji je dostupan preko portala Europskih snaga solidarnosti). Na portalu objavite mogućnosti koje možete ponuditi mladima i/ili potražite potencijalne sudionike.

Oznaka kvalitete nije potrebna za projekte solidarnosti.

Za sudjelovanje u Europskom volonterskom tijelu za humanitarnu pomoć potrebna je drugačija oznaka kvalitete. 

Organizacije sa sjedištem u državi članici EU-a ili trećoj zemlji pridruženoj programu

Organizacije sa sjedištem u trećoj zemlji koja nije pridružena programu

Za traženje partnerskih organizacija na raspolaganju su vam sljedeći izvori: