Skip to main content

Europees Solidariteitskorps

De kracht van samen

IT-tool — portaal voor organisaties (PASS)

Hier kan je organisatie leden van het Europees Solidariteitskorps vinden en uitnodigen voor activiteiten.

Je organisatie moet eerst worden geautoriseerd in het kader van een van de EU-programma’s die met het Europees Solidariteitskorps samenwerken.

Zodra ze geautoriseerd is, kun je een van de volgende paden volgen om het portaal voor organisaties (PASS) te beginnen gebruiken, afhankelijk van het programma waarmee jouw organisatie is geassocieerd.

  1. Heeft jouw organisatie een kwaliteitslabel? Als dit zo is, dan hebben de personeelsleden (die vermeld staan in het besluit tot toekenning van het kwaliteitslabel) automatisch toegang tot het portaal voor organisaties (PASS) via hun bestaande EU Login-account. Via het nationaal agentschap kan jouw organisatie nagaan welke personeelsleden in dit besluit vermeld staan.
  2. Beschikt jouw organisatie over een Erasmus+-accreditatie van het Europees Vrijwilligerswerk (EVS)? Als dit zo is, dan hebben de personeelsleden (die vermeld staan in de EVS-accreditatie) automatisch toegang tot het portaal voor organisaties (PASS) via hun bestaande EU Login-account. Via het nationaal agentschap kan jouw organisatie nagaan welke personeelsleden in de EVS-accreditatie vermeld staan.
  3. Is jouw organisatie gecertificeerd in het kader van het Europees vrijwilligerskorps voor humanitaire hulpverlening (Evhac)? Deze certificering betekent dat personeelsleden (die zijn gekoppeld aan het Evhac-programma) ook automatisch toegang hebben tot het portaal voor organisaties via hun bestaande EU Login-account.
  4. Is jouw organisatie geautoriseerd in het kader van een van de geassocieerde EU-programma’s? Als dit zo is, dan moet zij:

1. beslissen welke personeelsleden toelating moeten krijgen om het portaal voor organisaties (PASS) te gebruiken;

2. de gegevens van deze personeelsleden doorgeven aan het directoraat-generaal van de Europese Commissie dat verantwoordelijk is voor het programma waarmee de organisatie is geassocieerd;

3. ervoor zorgen dat deze personeelsleden elk hun eigen EU Login-account krijgen, gelinkt aan de e-mailadressen die aan het directoraat-generaal zijn doorgegeven.

Alle geautoriseerde gebruikers zouden dan toegang moeten hebben tot het portaal voor organisaties (PASS) met behulp van hun EU Login-account, die hen binnen het systeem authentiseert. 
/!\ Om te authenticeren via EU Login, moeten organisaties het e-mailadres gebruiken dat met hun accreditatie is gelinkt. 

Technische ondersteuning van en gebruikersgids voor het portaal voor organisaties (PASS)

Heb je hulp nodig bij de toegang tot of het gebruik van het portaal voor organisaties (PASS)? Download de meest recente versie van de gebruikersgids voor het portaal voor organisaties (PASS). Je kunt ook inloggen op het portaal voor organisaties (PASS) en rechtstreeks toegang verkrijgen tot het portaal.